POVESTEA
unui
Prosecco
CALITATIV
ȘI 
A
UNEI
prietenii
minunate.
În încercarea de a găsi un Prosecco ideal,
am ajuns să-l preparăm noi înșine.
AMI PROSECCO
Ami are o identitate proprie, puternică și unică, dezvoltată prin împletirea secolelor de tradiție a producției de Prosecco din Valdobbiadene cu curiozitatea noastră neîmblânzită. Am petrecut zile întregi înțelegând solul, clima, strugurii și tot ce este necesar pentru a face Prosecco calitativ. Mai mult, am testat toate metodele de producție, de la cele tradiționale la cele moderne, pentru a ne asigura că avem cel mai bun produs. Atât de mult iubim Prosecco.

E tu? Ami Prosecco?
Valdobbiadene
Tărâmul Glera
“Ed or ora
immolarmi
voglio
il becco
con quel
melaromatico
Prosecco”
„Și acum aș vrea să mă dedau
Prosecco-ului cu parfum de mere”
aureliano acanti
Il Roccolo, 1754
Unde se întâmplă magia
Dealuri scăldate de soare

Zona de producție este situată în regiunea Veneto, la 50 km de Veneția, în partea de deal a provinciei Treviso, între orașele Conegliano și Valdobbiadene. Podgoria noastră se află la distanțe egale de Dolomiți și Marea Adriatică, o combinație care amplifică beneficiile climatice. Este o zonă dificilă pentru cultivat, dar oamenii ei și peisajul fascinant al podgoriilor abrupte ne-au făcut să ne îndrăgostim fără echivoc.

Zona este bogată în cultură, istorie și artă, fiind numită Patrimoniu Mondial UNESCO în 2019.

PRODUCȚIE PRIETENOASĂ CU MEDIUL
Filosofie sustenabilă

Folosim metodele de cultivare Sylvoz și Double Capovolto (o densitare de 3.300 - 3.500 viță de vie/ha), rezultând într-o producție mai mică a viței de vie, dar o calitate superioară a strugurilor obținuți. Via este cultivată cu mare efort la înălțimi de până la 500 de metri, pe versanți care ajung la pante cu inclinație de 70%.

Culegem toți strugurii manual, cu un respect enorm pentru calitate. Fiecare strugure este ales cu grijă, iar acest tip de recoltare poate dura până la de 10 ori mai mult. Depunem acest efort pentru a păstra calitatea strugurilor, traducându-se într-un Prosecco excelent de fiecare dată.

Terroir-ul și materiile prime sunt esența mărcii noastre, așa că folosim doar îngrășăminte organice. Ne angajăm să respectăm toate regulile și practicile Consorțiului de Tutelă a Prosecco-ului din Conegliano Valdobbiadene.

PRODUCEM DOAR D.O.C.G.
Calitate peste cantitate

Ami Prosecco este un D.O.C.G. (Denumire de Origine Controlată și Garantată) deoarece este produs exclusiv din struguri crescuți în dealurile din Valdobbiadene. Suprafața este limitată la 7.549 de hectare, împărțite în 15 comune.

D.O.C.G. este un simbol pentru cel mai înalt nivel de calitate în vinurile italiene. Ne bucurăm să fim unul dintre cei 178 de producători de Prosecco care pot folosi acest titlu.

Dar nu ne crede pe
cuvânt, încearcă!
Papilele tale gustative te cunosc mai bine decât noi. Așa am ajuns și noi aici. Explorează produsele noastre pentru a vedea dacă există o potrivire sau provoacă-ne să producem *prosecco-ul tău*.

Salut! Acest website este pentru pasionații de Prosecco majori.
Ajută-ne cu data nașterii pentru acces.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ne pare rău, te rugăm să revii când îndeplinești 18 ani.